5 sjove om mig

DIY – Farv selv dine slide sorte jeans

12. marts 2016


Hej

I kender sikkert alle det med at ens sorte jeans har mistet farven, men stadig bare sidder, som de skal og det sidste man vil er at smide dem ud. Jeg havde længe gået og tænkt om jeg skulle gøre det her og i sidste weekend fik jeg nedelig taget mig sammen.

Jeg prøvede nemlig at farve mine sorte jeans derhjemme i vores vaskemaskine. Det er billigere end at købe nyt og så er det ikke vildt svært, men hvis du ikke er vandt til at vaske dit tøj selv, er det måske en god ide lige at få mor til at kigge på det.

For at farve dine jeans er der to ting du skal bruge og de kan købes i Matas. Du kan gå ind i butikken og spørge efter det eller købe det på nettet her og her.IMG_6306IMG_6308

Der også en vejledning med i farven, men vil lige hurtigt give jer en også.

  1. Jeg kunne få to jeans ud af en pakke farve. Men reglen er at en pakke farve er til 600g stof.
  2. Stoffet du vil farve skal vaskes først så det ingen pletter eller snavs er på tøjet.
  3. Mens det stadig er våd skal det så ind i tromlen med farven i bunden og saltet ovenpå. Husk at sørge for at stoffet ikke er vildt krøllet.
  4. Vask det på et varm pogram gerne over 40 grader.
  5. Når farvningen er færdig skal stoffets skylles igennem med en vask mere.
  6. Når vasken er færdig skal du køre vaskemaskine  en gang til, for lige at rense den for farve. Godt råd kør en sort vask efter istedet for dine hvide lagener.
  7. Nu har du farvet dine jeans.

Jeg synes det har givet et godt resultat og de er helt sikkert blevet mere sorte. Jeg har prøvet dem hele ugen og jeg synes ikke at de smitter af på hvide ting eller andet tøj. Hvis jeg pludselig opdager at det begynder at smitte af vil i få det af vide.

x0x0 Sine

                       Før                                                             Efter

IMG_6329IMG_6314

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 sjove om mig