Projektopgave stress.

25. februar 2016


Hej

Der er idag 3 dage til mine projektuge starter og jeg begynder at føle mig lidt stresset. Sidste år da mig og min veninde skrev projektopgave gik det virkelig godt og vi endte også med at få 12. Vi havde emnet "Social arv" og det var bare super spændende. Så i år lægger der lige et ekstra pres. Jeg ville ønske at jeg kunne skubbe det til side og bare fokuserer på i år, men sådan fungerer min hjerne altså ikke.

Jeg er dog lidt rolig i forhold til hele oplevelsen ved en projektuge da jeg jo nu har prøvet det før. Jeg ved hvad der fungere godt og hvad man ikke skal gøre. Her er mine bedste tip til at komme ordentligt igang.

  • Vælg et emne som for dig virker interessant, men som du i forvejen ikke ved særligt meget om. Din opgave vil blive bedre af det fordi at læren vil kunne mærke at det er helt ny og spænende viden for dig også.
  • Start i god tid med at finde materieler og  læse det. Skriv notater og sæt små mærker ind der hvor guldkornene i dine bøger er.
  • Lav en plan inden du begynder at skrive. Hvordan skal din rapport bygges op, hvad skal stå først. Det vil hjælpe dig til at holde overblik. Måske vil du senere i dit arbejde flytte rundt på det men det hjælper så meget.
  • Lad være med at lave et alt for kompliceret produkt som du skal bruge alt for meget tid på. Find istedet på en god ide og så vælg de nemme løsninger. Brug dine kontakter, min mor arbejder ved et pap firma, så i år har vi fået en person nede på hendes arbejde til at lave pap-figurer til os.

Hvis du skal skrive projektopgave i år kan det være at de her råd kan hjælpe dig. Også held og lykke med det hele. Og i får lige et lille motiverende citat med på vejen.

xoxo Sine

aa